Ugrás a fő tartalomra

Alsó szint burkolása kész


És már van villanyunk is!

Most az újabb banki forduló zajlik, várjuk az értékbecslést és az utolsó előtti kifizetést.

Megjegyzések

 1. Meli nagyon szép már így üresen is a lakrészetek!)
  Lassan megyek ki a kertbe, pár napja nem voltam kint, gondolom van egy kis gazolás az esőzések, és napsűtés után, na meg jógazda szemével végig kell néznem a kertet, valamint molyolni egy kicsit a területen....))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos, hogy mindig lehet találni valami tennivalót a kertben, ha vége az évvégi hajrának szeretnék megpihenni nálad.

   Törlés
  2. Meli sok szeretettel várlak benneteket bármikor!

   Törlés
 2. Nagyon klassz Meli! Leirnad, hogy hol vettetek a padlot es a jarolapot? Pontosan milyet valasztottatok? Nagyon teszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. FAP Ceramica 'Docks' nevű 'Natural' színű járólapja. A miénk 90x15-ös és 90x22-es méretű, retifikált lapok. Ebben a méretben ez volt a legolcsóbb, amit találtunk. Írok egy linket, ott megnézheted őket. Tüzépről való, a pécsi Újház Centrumból, nekünk ez van közel.
   Annyit mindenképpen megosztok veled róla, hogy ezek méretpontosított lapok, élei nem lekerekítettek, így a fugánál kicsit kényelmetlenül esik a járás rajta, a burkoló azt mondta, ennél magasabbra nem lehet fugázni, szóval így utólag lemondanék a lapok retifikált tulajdonságáról. Jó tervezgetést!

   Törlés
  2. Köszi Meli! Tervezgetünk, én már a burkolatoknál tartok fejben, de egyelőre még nincs kőműves brigádunk :( a bontók júniusban jönnek, addig kell találni valakit (brigádot), közben megy a fűtésünk tervezése... bárcsak már itt tartanánk, ahol ti!
   Mikorra tervezitek a költözést? Már igazán a célegyenesben vagytok! Veletek örülök!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg. 
Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban. 
Térkő előtt. 
Térkő után. 
Árnyékolóval.
Árnyékoló Goldival és dilemmával.
Még nem az utolsó simítások.
Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost.
Mutatom innen is. 
Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol.

Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi aludtunk, a parkettáját felújíttattuk, kifestettük, már …

23.-24. nap: Húzottkarú lépcső zsaluzása

Eleinte nem értettük, miért jajong az ács, és sajnálja a faanyagot, hogy ez már csak bográcsozáshoz lesz jó. Most már látjuk, 9-4  cm széles miszlikbe aprították, de az eredményt elnézve cseppet sem bánjuk, Feri pedig tervezgeti a menüt a bográcsba.

Már most jól néz ki, pedig ez még csak az aljának a zsaluja.
Helyileg a konyha mellett található.
Alatta-mellette tároló helység. Az oszlopon túl WC, kézmosó.
A mókik már beépítették a bújócskába.
Minden egyben.Bank megkapta az áhított papírost, de még nem utaltak.

A galéria és a hálószoba padlója

Szombaton elkészült végre a tetőtéri helységek padlója is, viszlát fehér, cementporos aprótalp-lenyomatok! Nagyon élvezzük. Matyesz úszni jár fel. Csak lefekszik és ide-oda gurul, kalimpál.

Galéria a lépcső felől nézve.
Galéria az ablaktól nézve.
A hálószoba.
Szintén.
Jelenleg a villanyszerelés folyik még, kültéri világítás, meg egy kis ez és egy kis az, a fürdőszobában a felvert csempének és az elcseszett küszöbnek a javítása, az alsó szintnek pedig a szegőlécezése lesz meg a héten.  Részünkről még tart a konyhaköltöztetés, fúrtunk lyukat a páraelszívónak, fúrjuk fel a felső szekrényeket. Közben a volt ebédlőt elkezdtem kifesteni, az lesz az ideiglenes hálószobánk, a jelenlegiből pedig Kaci lányszobája lesz, már nagyon várja. Kiválasztotta hozzá a  festéket és holnap megvesszük az íróasztalát is. Remélhetőleg a hét végére beköltözhet, ha jól haladunk a festéssel és pakolással.