Ugrás a fő tartalomra

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

 Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide, hátha tíz év múlva már én is tudok rajta nevetni.
Mindeközben égnek a telefonvonalak és sorban állnak a kivitelezők, hogy mikor jöhetnek dolgozni, aminek nagyon örülünk. Jövő hétre a gipszkartonost invitáltuk meg, hogy szigetelje a tetőket és építse meg a plafonokat, így neki bevásároltunk.

Megrendeltük a burkolatokat és a csaptelepeket is. Ezeket választottuk:
Fap - docks naturale RT
Nappali-konyha étkező: Docks 'Naturale'

 Képtalálat a következőre: „arpa reused light grey”
Nagy fürdőszoba: Arpa 'Reused' Light grey

Verrière au dessus des lavabos qui donnerait dans l'escalier
Falsík alatti csaptelepek Bugnatese Kobuk és Ravak Neo.

A Praktikerben pedig megvettük a kézmosóba, WC-be, tárolóhelységbe és a szuterénba vezető lépcsőre a csempéket.
Kis mintának a WC és a kézmosó mögé: Ceramiche Serra 'Cementina'

Tárolóhelységbe, kézmosóba, WC-be: Villett 'Ivory'

Lépcsőházba: Momastela 'Svezia'
Még az is meglehet, hogy a burkoló beáll a kartonos mellé a jövő héten és felfalazza ytong téglákkal, amiket fel kell falazni: a WC tartályt, a zuhanyzó falát, és talán a kád alatti emelvényt. Ha lesz ilyen. Remélem igen, mert térben álló kádat szerettem volna, de a szennyvízcsövek lejtése miatt úgy néz ki, le kell mondanom róla. Még futok egy kört, hátha az emelvény el tudná nyelni a csöveket, ha nem, akkor is szép lesz, csak ebben az esetben kevés lesz a járólap, amit megrendeltünk, mert kádburkolás nem volt betervezve...
A szobafestő is jönne glettelni a burkolás előtt, ami logikus, de nem tudjuk, belefér-e a keretbe, vagy csak a következő folyósításba. Burkolás előtt viszont mindenképpen visszatérnek még a vízszerelők és beépítik a csaptelepek falsík alatti részeit, ha azok megérkeznek. A villanyszerelő is biztos befut, mikor a kartonozás váza elkészül, hogy a lámpák vezetékeit vezethesse a helyükre. Mostanában reméljük nagy lesz a tolongás, de ha nem, a tetők szigetelése biztosan meglesz.
Megjegyzések

 1. Csupa izgalom az élet nálatok, nem irigyellek,de úgy érzem jól viselitek. Szépek lesztek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szinte minden nap van itt valaki dolgozni, így mindig kell gondoskodni anyagról, számolgatni, miből mennyit, szállítani vagy fuvarost fogadni, rendelni, tervezni, mi hogyan legyen, milyen legyen, aztán áttervezni, figyelni, hogy úgy csinálják, ahogy kértük, ne úgy, ahogy szokták és persze a kutya se egye meg a reggelijüket.:) Most nehezebb, hogy már én sem vagyok itthon, de mindenki jól bírja. Hamarosan felöltözik a ház, remélem tényleg szép lesz.

   Törlés
 2. Meli nagyon jól alakul az építkezésetek, sok kitartást, főleg, hogy elkezdtél még dolgozni is, ekkora család, és ennyi sok minden otthoni történés mellett!
  A fürdőszobai fotód láttán küldök e-mail-ben fotót Petráék fürdőszobájukról.

  VálaszTörlés
 3. Meli, nagyon tetszenek a burkolóanyagok! Megkérdezhetem, milyen cserepet választottatok? Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A cserép a Creaton Rónája lett. Agyagcserép. Nem mi választottuk, hanem a tervező, egyenes vágású, sima téglaszínű. Annyi lett a meglepetés a dologban, hogy amikor felkerült, és felnéztünk a tetőre, kiderült, hogy ezekben lyukak vannak, amik alulról nézve látszanak. Nem örültünk neki, de ez legyen a legkevesebb...

   Törlés
  2. Köszönöm! Mi most tatunk ott, hogy milyen legyen a a a a cserép, a tégla, a kémény, az ablak, az ajtó, és a többi... ááááááá A tetőtök szép, tetszik :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .
Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…