Ugrás a fő tartalomra

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

 Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide, hátha tíz év múlva már én is tudok rajta nevetni.
Mindeközben égnek a telefonvonalak és sorban állnak a kivitelezők, hogy mikor jöhetnek dolgozni, aminek nagyon örülünk. Jövő hétre a gipszkartonost invitáltuk meg, hogy szigetelje a tetőket és építse meg a plafonokat, így neki bevásároltunk.

Megrendeltük a burkolatokat és a csaptelepeket is. Ezeket választottuk:
Fap - docks naturale RT
Nappali-konyha étkező: Docks 'Naturale'

 Képtalálat a következőre: „arpa reused light grey”
Nagy fürdőszoba: Arpa 'Reused' Light grey

Verrière au dessus des lavabos qui donnerait dans l'escalier
Falsík alatti csaptelepek Bugnatese Kobuk és Ravak Neo.

A Praktikerben pedig megvettük a kézmosóba, WC-be, tárolóhelységbe és a szuterénba vezető lépcsőre a csempéket.
Kis mintának a WC és a kézmosó mögé: Ceramiche Serra 'Cementina'

Tárolóhelységbe, kézmosóba, WC-be: Villett 'Ivory'

Lépcsőházba: Momastela 'Svezia'
Még az is meglehet, hogy a burkoló beáll a kartonos mellé a jövő héten és felfalazza ytong téglákkal, amiket fel kell falazni: a WC tartályt, a zuhanyzó falát, és talán a kád alatti emelvényt. Ha lesz ilyen. Remélem igen, mert térben álló kádat szerettem volna, de a szennyvízcsövek lejtése miatt úgy néz ki, le kell mondanom róla. Még futok egy kört, hátha az emelvény el tudná nyelni a csöveket, ha nem, akkor is szép lesz, csak ebben az esetben kevés lesz a járólap, amit megrendeltünk, mert kádburkolás nem volt betervezve...
A szobafestő is jönne glettelni a burkolás előtt, ami logikus, de nem tudjuk, belefér-e a keretbe, vagy csak a következő folyósításba. Burkolás előtt viszont mindenképpen visszatérnek még a vízszerelők és beépítik a csaptelepek falsík alatti részeit, ha azok megérkeznek. A villanyszerelő is biztos befut, mikor a kartonozás váza elkészül, hogy a lámpák vezetékeit vezethesse a helyükre. Mostanában reméljük nagy lesz a tolongás, de ha nem, a tetők szigetelése biztosan meglesz.
Megjegyzések

 1. Csupa izgalom az élet nálatok, nem irigyellek,de úgy érzem jól viselitek. Szépek lesztek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szinte minden nap van itt valaki dolgozni, így mindig kell gondoskodni anyagról, számolgatni, miből mennyit, szállítani vagy fuvarost fogadni, rendelni, tervezni, mi hogyan legyen, milyen legyen, aztán áttervezni, figyelni, hogy úgy csinálják, ahogy kértük, ne úgy, ahogy szokták és persze a kutya se egye meg a reggelijüket.:) Most nehezebb, hogy már én sem vagyok itthon, de mindenki jól bírja. Hamarosan felöltözik a ház, remélem tényleg szép lesz.

   Törlés
 2. Meli nagyon jól alakul az építkezésetek, sok kitartást, főleg, hogy elkezdtél még dolgozni is, ekkora család, és ennyi sok minden otthoni történés mellett!
  A fürdőszobai fotód láttán küldök e-mail-ben fotót Petráék fürdőszobájukról.

  VálaszTörlés
 3. Meli, nagyon tetszenek a burkolóanyagok! Megkérdezhetem, milyen cserepet választottatok? Köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A cserép a Creaton Rónája lett. Agyagcserép. Nem mi választottuk, hanem a tervező, egyenes vágású, sima téglaszínű. Annyi lett a meglepetés a dologban, hogy amikor felkerült, és felnéztünk a tetőre, kiderült, hogy ezekben lyukak vannak, amik alulról nézve látszanak. Nem örültünk neki, de ez legyen a legkevesebb...

   Törlés
  2. Köszönöm! Mi most tatunk ott, hogy milyen legyen a a a a cserép, a tégla, a kémény, az ablak, az ajtó, és a többi... ááááááá A tetőtök szép, tetszik :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg. 
Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban. 
Térkő előtt. 
Térkő után. 
Árnyékolóval.
Árnyékoló Goldival és dilemmával.
Még nem az utolsó simítások.
Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost.
Mutatom innen is. 
Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol.

Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi aludtunk, a parkettáját felújíttattuk, kifestettük, már …

23.-24. nap: Húzottkarú lépcső zsaluzása

Eleinte nem értettük, miért jajong az ács, és sajnálja a faanyagot, hogy ez már csak bográcsozáshoz lesz jó. Most már látjuk, 9-4  cm széles miszlikbe aprították, de az eredményt elnézve cseppet sem bánjuk, Feri pedig tervezgeti a menüt a bográcsba.

Már most jól néz ki, pedig ez még csak az aljának a zsaluja.
Helyileg a konyha mellett található.
Alatta-mellette tároló helység. Az oszlopon túl WC, kézmosó.
A mókik már beépítették a bújócskába.
Minden egyben.Bank megkapta az áhított papírost, de még nem utaltak.

A galéria és a hálószoba padlója

Szombaton elkészült végre a tetőtéri helységek padlója is, viszlát fehér, cementporos aprótalp-lenyomatok! Nagyon élvezzük. Matyesz úszni jár fel. Csak lefekszik és ide-oda gurul, kalimpál.

Galéria a lépcső felől nézve.
Galéria az ablaktól nézve.
A hálószoba.
Szintén.
Jelenleg a villanyszerelés folyik még, kültéri világítás, meg egy kis ez és egy kis az, a fürdőszobában a felvert csempének és az elcseszett küszöbnek a javítása, az alsó szintnek pedig a szegőlécezése lesz meg a héten.  Részünkről még tart a konyhaköltöztetés, fúrtunk lyukat a páraelszívónak, fúrjuk fel a felső szekrényeket. Közben a volt ebédlőt elkezdtem kifesteni, az lesz az ideiglenes hálószobánk, a jelenlegiből pedig Kaci lányszobája lesz, már nagyon várja. Kiválasztotta hozzá a  festéket és holnap megvesszük az íróasztalát is. Remélhetőleg a hét végére beköltözhet, ha jól haladunk a festéssel és pakolással.