Ugrás a fő tartalomra

Talán kezdődik

Ami eddig történt:

Felmondtuk és lepapíroztuk az egyik Fundamentát áthidaló kölcsönnel. Felmondtuk az életbiztosítást. Ezekből lesz az önerőnk. Öt hónapig gyűjtögettük az árajánlatokat, igaz van, amelyikről a mai napig nem kaptunk semmit, lásd bádogos. Most, hogy ezek megvannak, elkészült a költségvetés, így ma aláírjuk a papírokat a bankkal a CSOK 10+10 igényléséhez.
Közben a múlt hét végén családi segítséggel elbontásra került a garázs nagy része. Ha sikerült letisztítanunk a terepet, akkor a jövő héten kitűzik és kiássák az alapot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

20. - 21. nap: Tetőtér falazása és zsaluzása

8. - 9. nap: Falazás

Ami eddig történt:
Volt pár kör a bankkal, mert változtak a jogszabályok és azok fényében a tervek nem alkalmasak a CSOK-hoz. Szerencsére az ügyintézőnknek a korábbi jogszabályokra és a benyújtás időpontjára hivatkozva sikerült számunkra kedvező állásfoglalást kipréselni a minisztériumból, így folytatódhatnak tovább a munkák és jövő héten mehetünk szerződést aláírni. Csak néhány papírt kellett újra benyújtani, mert időközben lejártak, és a hitel összege sem lesz akkora, amekkorára mi számítottunk, de bízunk benne , hogy így is sikerül befejeznünk  az építkezést. Két hetet vártunk a tégláinkra és áthidalóinkra, amiket a gyártótól hozott két kamion. Az egyik még múlt hét péntekén, a másik e hét hétfőjén érkezett meg. A hőszigetelő habarcs valahogy elfelejtődött, de szerdára az is beért, így pénteken elkezdték a falazást. Munka után hazaérkezvén Feri lecsekkolta a haladást, majd a habarcsot, amiről kiderült, hogy nem is az, amit megrendeltünk és kifizettünk, de legalább felhasználtak bel…