Ugrás a fő tartalomra

Megérkeztek az ablakok!

Nagyon boldog vagyok és nagyon izgulok is. Megérkeztek az ablakok! Már frissen lepakolva mosdatja őket a novemberi eső. A behordás nagyon látványos volt, kár hogy nem filmeztem, mert hihetetlen dolgokat művelt a targoncával a kamionos fiú. Miután megbeszéltük, hogy én egy bisschen  sem sprechen deutsch vagy polsku, csak álltam tátott szájjal, még fényképezni is elfelejtettem. A kapu magassága fölé emelve a háromméteres tolóajtót és társait tolatott be a soktonnás teherautók és kamionok által leharcolt, ugratóval ellátott, jelenleg esővizes medencét is tartalmazó kocsibeállónkon, úgy mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. És neki az is volt.  
Holnap jön a csapat beépíteni. Már intéztem nekik rendes métervonalat - mert az nálunk mindenfelé megtalálható ugyan, de eltérő magasságokban- és állványt is. Szóval holnap az építkezés újabb szakasza zárul le, és kezdődhetnek a belső munkák.Az ütemterv szerinti bádogozás megtörtént, bár vannak gondjaink a tetőkiemelés vízelvezetésével, így az még némi gondolkodnivalót szolgáltat, de a többi dolog rendben van. 


A belső vakolás nem készült el, így majd egy hónapnyi "holnap jövök" hallgatása után másik szakit kerestünk, és kölcsönös megegyezéssel elváltak útjaink Zergétől, akinek a Kutya dolgozott. Az új vakolóemberünk gépének elég a 220 V, így csak biztosítékot kell cserélnünk, hogy bírja a terhelést a hálózatunk. Mindez csak a nyílászárók beépítése után következik, vagyis a jövő héten. Akkor kérek ismét értékbecslést, és lehívunk újabb részletet a bankból. 

A vakolóval a szakítás két hete történt. A vakológépe, még mindig nálunk parkol. Lehet el kéne adnom, pár millát kapnék érte.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg. 
Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban. 
Térkő előtt. 
Térkő után. 
Árnyékolóval.
Árnyékoló Goldival és dilemmával.
Még nem az utolsó simítások.
Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost.
Mutatom innen is. 
Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol.

Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi aludtunk, a parkettáját felújíttattuk, kifestettük, már …

23.-24. nap: Húzottkarú lépcső zsaluzása

Eleinte nem értettük, miért jajong az ács, és sajnálja a faanyagot, hogy ez már csak bográcsozáshoz lesz jó. Most már látjuk, 9-4  cm széles miszlikbe aprították, de az eredményt elnézve cseppet sem bánjuk, Feri pedig tervezgeti a menüt a bográcsba.

Már most jól néz ki, pedig ez még csak az aljának a zsaluja.
Helyileg a konyha mellett található.
Alatta-mellette tároló helység. Az oszlopon túl WC, kézmosó.
A mókik már beépítették a bújócskába.
Minden egyben.Bank megkapta az áhított papírost, de még nem utaltak.

A galéria és a hálószoba padlója

Szombaton elkészült végre a tetőtéri helységek padlója is, viszlát fehér, cementporos aprótalp-lenyomatok! Nagyon élvezzük. Matyesz úszni jár fel. Csak lefekszik és ide-oda gurul, kalimpál.

Galéria a lépcső felől nézve.
Galéria az ablaktól nézve.
A hálószoba.
Szintén.
Jelenleg a villanyszerelés folyik még, kültéri világítás, meg egy kis ez és egy kis az, a fürdőszobában a felvert csempének és az elcseszett küszöbnek a javítása, az alsó szintnek pedig a szegőlécezése lesz meg a héten.  Részünkről még tart a konyhaköltöztetés, fúrtunk lyukat a páraelszívónak, fúrjuk fel a felső szekrényeket. Közben a volt ebédlőt elkezdtem kifesteni, az lesz az ideiglenes hálószobánk, a jelenlegiből pedig Kaci lányszobája lesz, már nagyon várja. Kiválasztotta hozzá a  festéket és holnap megvesszük az íróasztalát is. Remélhetőleg a hét végére beköltözhet, ha jól haladunk a festéssel és pakolással.