Ugrás a fő tartalomra

Megérkeztek az ablakok!

Nagyon boldog vagyok és nagyon izgulok is. Megérkeztek az ablakok! Már frissen lepakolva mosdatja őket a novemberi eső. A behordás nagyon látványos volt, kár hogy nem filmeztem, mert hihetetlen dolgokat művelt a targoncával a kamionos fiú. Miután megbeszéltük, hogy én egy bisschen  sem sprechen deutsch vagy polsku, csak álltam tátott szájjal, még fényképezni is elfelejtettem. A kapu magassága fölé emelve a háromméteres tolóajtót és társait tolatott be a soktonnás teherautók és kamionok által leharcolt, ugratóval ellátott, jelenleg esővizes medencét is tartalmazó kocsibeállónkon, úgy mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna. És neki az is volt.  
Holnap jön a csapat beépíteni. Már intéztem nekik rendes métervonalat - mert az nálunk mindenfelé megtalálható ugyan, de eltérő magasságokban- és állványt is. Szóval holnap az építkezés újabb szakasza zárul le, és kezdődhetnek a belső munkák.Az ütemterv szerinti bádogozás megtörtént, bár vannak gondjaink a tetőkiemelés vízelvezetésével, így az még némi gondolkodnivalót szolgáltat, de a többi dolog rendben van. 


A belső vakolás nem készült el, így majd egy hónapnyi "holnap jövök" hallgatása után másik szakit kerestünk, és kölcsönös megegyezéssel elváltak útjaink Zergétől, akinek a Kutya dolgozott. Az új vakolóemberünk gépének elég a 220 V, így csak biztosítékot kell cserélnünk, hogy bírja a terhelést a hálózatunk. Mindez csak a nyílászárók beépítése után következik, vagyis a jövő héten. Akkor kérek ismét értékbecslést, és lehívunk újabb részletet a bankból. 

A vakolóval a szakítás két hete történt. A vakológépe, még mindig nálunk parkol. Lehet el kéne adnom, pár millát kapnék érte.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide,…

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .
Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…