Ugrás a fő tartalomra

Tető hőszigetelése

Megint elmaradtam a naplózással, még jó, hogy nekem nem kell vezetnem semmiféle építési naplót. A megbeszéltek szerint után egy héttel megérkezett a gipszkartonos szakember, talán az eddigi legprecízebb, leglelkiismeretesebb az eddigiek után. Két hét alatt fellécezte, beszigetelte, hőtükörfóliázta, újra lécezte és gipszkartonozta a tetőt.

Azóta már a villanyszerelő behúzta a vezetékeket a csövekbe, és a bankos fiú is járt értékbecsülni. Jelenleg 78%-os a készültségi fok. Jövő héten kapjuk meg az újabb részletet, hogy folytathassuk a munkát. Eddig 16 millió 800 ezer forintot költöttünk el, plusz a papírmunka, ami olyan 800 ezer forintba került. Egy hét múlva jön a festő glettelni, utána pedig a burkoló csempézni. Feri addig bevakolja a villanyszerelő ütötte lyukakat és csatornákat, mi pedig Bálinttal  lázszünetben felfrissítettük az ebédlőt, mert bárányhimlősnek lenni unalmas.
Mindeközben elkészült az ebédlőasztalunk is, aminek nagyon örülünk, bár majd meghaltam, mire becipeltük Ferivel, de mihelyst a helyére került, olyan volt, mintha mindig is itt lett volna.


Hát egyenlőre ennyi. Már nagyon várom, milyenek lesznek a burkolatok, igaz, addig még a vizes fiúkat is ugrasztanom kell, hogy a falsík alatti csaptelepeket véssék be a helyükre. Sőt a burkoláshoz még kell némi kőműves munka is. Ytong téglából megépíteni a kád alatti dobogót, és a WC tartályokat is el kell falazni. Ezt Feri és unokatesója fogja megcsinálni. 
A közművek igényléséhez ügyvédi papír is kell, szándéknyilatkozat, melyben kinyilvánítjuk, hogy végül társasházzá fogunk alakulni, ezért szükségesek az új mérőórák, víz-gáz-villany. 
Remélem két hét múlva lesz miről beszámolnom. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide,…

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .
Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…