Ugrás a fő tartalomra

Tető hőszigetelése

Megint elmaradtam a naplózással, még jó, hogy nekem nem kell vezetnem semmiféle építési naplót. A megbeszéltek szerint után egy héttel megérkezett a gipszkartonos szakember, talán az eddigi legprecízebb, leglelkiismeretesebb az eddigiek után. Két hét alatt fellécezte, beszigetelte, hőtükörfóliázta, újra lécezte és gipszkartonozta a tetőt.

Azóta már a villanyszerelő behúzta a vezetékeket a csövekbe, és a bankos fiú is járt értékbecsülni. Jelenleg 78%-os a készültségi fok. Jövő héten kapjuk meg az újabb részletet, hogy folytathassuk a munkát. Eddig 16 millió 800 ezer forintot költöttünk el, plusz a papírmunka, ami olyan 800 ezer forintba került. Egy hét múlva jön a festő glettelni, utána pedig a burkoló csempézni. Feri addig bevakolja a villanyszerelő ütötte lyukakat és csatornákat, mi pedig Bálinttal  lázszünetben felfrissítettük az ebédlőt, mert bárányhimlősnek lenni unalmas.
Mindeközben elkészült az ebédlőasztalunk is, aminek nagyon örülünk, bár majd meghaltam, mire becipeltük Ferivel, de mihelyst a helyére került, olyan volt, mintha mindig is itt lett volna.


Hát egyenlőre ennyi. Már nagyon várom, milyenek lesznek a burkolatok, igaz, addig még a vizes fiúkat is ugrasztanom kell, hogy a falsík alatti csaptelepeket véssék be a helyükre. Sőt a burkoláshoz még kell némi kőműves munka is. Ytong téglából megépíteni a kád alatti dobogót, és a WC tartályokat is el kell falazni. Ezt Feri és unokatesója fogja megcsinálni. 
A közművek igényléséhez ügyvédi papír is kell, szándéknyilatkozat, melyben kinyilvánítjuk, hogy végül társasházzá fogunk alakulni, ezért szükségesek az új mérőórák, víz-gáz-villany. 
Remélem két hét múlva lesz miről beszámolnom. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide,…

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg. 
Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban. 
Térkő előtt. 
Térkő után. 
Árnyékolóval.
Árnyékoló Goldival és dilemmával.
Még nem az utolsó simítások.
Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost.
Mutatom innen is. 
Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol.

Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi aludtunk, a parkettáját felújíttattuk, kifestettük, már …

A galéria és a hálószoba padlója

Szombaton elkészült végre a tetőtéri helységek padlója is, viszlát fehér, cementporos aprótalp-lenyomatok! Nagyon élvezzük. Matyesz úszni jár fel. Csak lefekszik és ide-oda gurul, kalimpál.

Galéria a lépcső felől nézve.
Galéria az ablaktól nézve.
A hálószoba.
Szintén.
Jelenleg a villanyszerelés folyik még, kültéri világítás, meg egy kis ez és egy kis az, a fürdőszobában a felvert csempének és az elcseszett küszöbnek a javítása, az alsó szintnek pedig a szegőlécezése lesz meg a héten.  Részünkről még tart a konyhaköltöztetés, fúrtunk lyukat a páraelszívónak, fúrjuk fel a felső szekrényeket. Közben a volt ebédlőt elkezdtem kifesteni, az lesz az ideiglenes hálószobánk, a jelenlegiből pedig Kaci lányszobája lesz, már nagyon várja. Kiválasztotta hozzá a  festéket és holnap megvesszük az íróasztalát is. Remélhetőleg a hét végére beköltözhet, ha jól haladunk a festéssel és pakolással.