Ugrás a fő tartalomra

Megérkezett a burkoló

És végre helyükre kerülnek a januárban megvásárolt járólapok. Elég sok előkészítő munka is akad, így lassan halad az ügy, de ami kész van, az a zuhanyzó betonozása, az egész emeleti fürdőszoba vízszigetelése, a földszinti wc és kézmosó, valamint a tárolóhelység és a szuterénba vezető lépcső burkolása, egyelőre fuga nélkül. 

A szuterén lépcső.

A mellékhelység.


 Időközben elkészült a galéria korlátja is:


Lettek ablakpárkányok kint is, bent is:


Az ablakpárkányokkal együtt megérkezett az ablakfülke szekrénykéje is:


És még rengeteg dolog ezek előtt. A szobafestők gletteltek, a villanyszerelők behúzták a vezetékeket, a vízvezetékszerelők beépítették a falsík alatti csaptelepeket, a kőművesek bevakolták kívülről a házat. 
Most a gázbekötés papírjait intézzük, várjuk a burkolás végét és hogy elkészüljenek a beltéri ajtók, azután meglátjuk, hogyan tovább.Megjegyzések

 1. Most látom, hogy van ez a blogod is. Micsoda csodás házatok lesz! Nagyon tetszik a galéria és a korlát. Végig fogom bogarászni ezt a blogot is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mindenkinek tetszik, mert modern, de mi a zűrzavarban így akartunk egy kis rendet teremteni. :) Jó bogarászást!

   Törlés
 2. Pedig nagyon jól kitaláltátok, nekem tetszik. S főleg lesz helye mindenkinek.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide,…

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .
Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…