Ugrás a fő tartalomra

Megérkezett a burkoló

És végre helyükre kerülnek a januárban megvásárolt járólapok. Elég sok előkészítő munka is akad, így lassan halad az ügy, de ami kész van, az a zuhanyzó betonozása, az egész emeleti fürdőszoba vízszigetelése, a földszinti wc és kézmosó, valamint a tárolóhelység és a szuterénba vezető lépcső burkolása, egyelőre fuga nélkül. 

A szuterén lépcső.

A mellékhelység.


 Időközben elkészült a galéria korlátja is:


Lettek ablakpárkányok kint is, bent is:


Az ablakpárkányokkal együtt megérkezett az ablakfülke szekrénykéje is:


És még rengeteg dolog ezek előtt. A szobafestők gletteltek, a villanyszerelők behúzták a vezetékeket, a vízvezetékszerelők beépítették a falsík alatti csaptelepeket, a kőművesek bevakolták kívülről a házat. 
Most a gázbekötés papírjait intézzük, várjuk a burkolás végét és hogy elkészüljenek a beltéri ajtók, azután meglátjuk, hogyan tovább.Megjegyzések

 1. Most látom, hogy van ez a blogod is. Micsoda csodás házatok lesz! Nagyon tetszik a galéria és a korlát. Végig fogom bogarászni ezt a blogot is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem mindenkinek tetszik, mert modern, de mi a zűrzavarban így akartunk egy kis rendet teremteni. :) Jó bogarászást!

   Törlés
 2. Pedig nagyon jól kitaláltátok, nekem tetszik. S főleg lesz helye mindenkinek.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg. 
Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban. 
Térkő előtt. 
Térkő után. 
Árnyékolóval.
Árnyékoló Goldival és dilemmával.
Még nem az utolsó simítások.
Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost.
Mutatom innen is. 
Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol.

Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi aludtunk, a parkettáját felújíttattuk, kifestettük, már …

23.-24. nap: Húzottkarú lépcső zsaluzása

Eleinte nem értettük, miért jajong az ács, és sajnálja a faanyagot, hogy ez már csak bográcsozáshoz lesz jó. Most már látjuk, 9-4  cm széles miszlikbe aprították, de az eredményt elnézve cseppet sem bánjuk, Feri pedig tervezgeti a menüt a bográcsba.

Már most jól néz ki, pedig ez még csak az aljának a zsaluja.
Helyileg a konyha mellett található.
Alatta-mellette tároló helység. Az oszlopon túl WC, kézmosó.
A mókik már beépítették a bújócskába.
Minden egyben.Bank megkapta az áhított papírost, de még nem utaltak.

A galéria és a hálószoba padlója

Szombaton elkészült végre a tetőtéri helységek padlója is, viszlát fehér, cementporos aprótalp-lenyomatok! Nagyon élvezzük. Matyesz úszni jár fel. Csak lefekszik és ide-oda gurul, kalimpál.

Galéria a lépcső felől nézve.
Galéria az ablaktól nézve.
A hálószoba.
Szintén.
Jelenleg a villanyszerelés folyik még, kültéri világítás, meg egy kis ez és egy kis az, a fürdőszobában a felvert csempének és az elcseszett küszöbnek a javítása, az alsó szintnek pedig a szegőlécezése lesz meg a héten.  Részünkről még tart a konyhaköltöztetés, fúrtunk lyukat a páraelszívónak, fúrjuk fel a felső szekrényeket. Közben a volt ebédlőt elkezdtem kifesteni, az lesz az ideiglenes hálószobánk, a jelenlegiből pedig Kaci lányszobája lesz, már nagyon várja. Kiválasztotta hozzá a  festéket és holnap megvesszük az íróasztalát is. Remélhetőleg a hét végére beköltözhet, ha jól haladunk a festéssel és pakolással.