Ugrás a fő tartalomra

Készül a terep az árnyékolónak és a térkőnek.

Markoló reggelire

Ébredés után.

Máris megy a mozifilm.

Dobozkocsiból is figyelik a munkát.



Markoló ebédre

Pizsama és gumicsizma délben.

Megy a móka az áramkábeleknek ásott árokban.

Ismerkedés a géppel.

Törpemókusok a fedélzeten.

Mindenki aktív.


Nap végére így állunk.

Másnap este pedig így.

A héten beindult a gépezet. Hétfőn egyeztettünk a műszaki ellenőrrel a továbbiakról. Tereprendezés, árnyékoló, beázás... Kedden megjelentek a vizes fiúk, így végre lesz víz és szennyvíz a házban, a gázra még egy kicsit várni kell, de én már így is boldog vagyok. Elkezdték a ház mögötti sávban kiásni a víz-, gáz-, és szennyvízcsőnek a húsz méter hosszú, 70 cm mély árkot. Közben bent helyére kerültek a kütyük. A gázkazán, a melegvíztároló, a vízlágyító. Felkerültek a csaptelepek, bekötötték a mosogatógépet. 
A wc-kkel történt egy kis malőr. Mindent interneten rendelek, mert olcsóbb és gyorsabb is, de sikerült mellékattintanom, így nem perem nélküli, hanem hagyományos csészét szállítottak ki. A cseréhez Budapestre kellett utazni, miután megvártuk, hogy a perem nélküli szaniterek megérkezzenek a boltba, de már túl vagyunk rajta és nagyon örülök, hogy nem döntöttünk a kényelmesebb megoldás mellett, nem szereltük be a tévedésből megrendeltet. 
Szerdán felvonult a markoló a nagy teherautóval. Felszedték a régi járdákat, elegyengették a terepet és kiásták a tükröt a térkőnek. Ugyenezen napon dolgoztak itt hárman a kőműves csapatból, a két vizes a két ásóemberrel a hátsó fronton, a villanyszerelő, szóval nagy volt a nyüzsgés.
Csütörtökre már csak a vizesek maradtak és a kőművesek. Pénteken pedig elkészült a szegélykő bebetonozása is. Beszéltem, és megrendeltem az árnyékoló oszlopait tartó fémpapucsok ügyében a szakemberrel, szerdára ígérte, hogy elkészíti őket, így elérhető közelségbe került végre ennek a megépítése is.
Hétfőn a tervek szerint megint mindenki felvonul. A vizesek befejezik a gázóránál a munkát, ásnak újabb 10 métert a kerti csapnak a góré felé, elvezetik a tetőről érkező esővíz egy részét is a betondarabokkal feltöltött régi emésztő felé és felszerelik a wc-ket, bekötik a mosogatót, ha megérkezik a pult az Ikeából. A kőművescsapat zúzottkövet terít, a villanyszerelő pedig felszereli a konyhasziget világítását. 
Titkon remélem, hogy a jövő héten leköltöztethetem a konyhát az új helyére, és hogy reggelente nem fogunk sorban állni a wc előtt, mert lesz még kettő.










Megjegyzések

  1. Meli ez csodálatos amilyen fejlődés van nálatok az építkezéssel, kívánom, hogy sikerüljön leköltöznöd a konyháddal ahogy szeretnéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Andrea, köszönöm, minden a terv szerint halad, kivéve a villanyszerelés. Már megrendeltem a kőművestől az állványhoz kötözött, kipeckelt szájú villanyszerelő túszul ejtését.

      Törlés
  2. Nagyon szépen haladtok. Jól hangolod az építkezést. A népek a nappaliban alszanak vagy csak ott táboroznak. Mennyi élmény van nekik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak táboroznak. Nagyon szeretnek az ablakban pihenni, játszani, kukkolni.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

23.-24. nap: Húzottkarú lépcső zsaluzása

Eleinte nem értettük, miért jajong az ács, és sajnálja a faanyagot, hogy ez már csak bográcsozáshoz lesz jó. Most már látjuk, 9-4  cm széles miszlikbe aprították, de az eredményt elnézve cseppet sem bánjuk, Feri pedig tervezgeti a menüt a bográcsba. Már most jól néz ki, pedig ez még csak az aljának a zsaluja. Helyileg a konyha mellett található. Alatta-mellette tároló helység. Az oszlopon túl WC, kézmosó. A mókik már beépítették a bújócskába. Minden egyben. Bank megkapta az áhított papírost, de még nem utaltak.

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg.  Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban.    Térkő előtt.  Térkő után.  Árnyékolóval. Árnyékoló Goldival és dilemmával. Még nem az utolsó simítások. Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost. Mutatom innen is.  Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol. Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi

A fürdőszoba

 Burkolás és szerelvényezés.  Eddig jutottunk vele az építkezéskor. A wc és a zuhany használható volt és használtuk is, de most, az otthonteremtési támogatással lett lehetőségünk a teljes befejezésre. Karácsonyra érkezett meg a zuhanyhoz rendelt üvegfal 190*120cm-es monstrum. Alig tudtuk mozdítani. A kamionos bácsi nagyon rendes volt és segített a házig becipelni, mégse maradjon az utcán, aztán jöhetett a móka, hogy feljuttassuk a 90 cm szélességű, pihenő nélküli húzott karú lépcsőnkön a tetőtéri fürdőszobába. Ugyanezen a kamionon utazott álmaink kádja. Sőt, a történelmi hitelesség kedvéért muszáj megemlíteni, hogy az üvegfal csomagolására ültetve utazott. Az első sokk  és a ragasztószalagok szétvágása utáni hisztérikus üvegtapogatás után megállapítottuk, hogy minden ép és egészséges. Végül a show műsor elmaradt. Miután megragadtuk a zuhany dobozát nem volt megállás. 10 perc vinnyogás, fújtatás, nyögés és a legnagyobb móki segítségével feltornáztuk őket a kiszemelt helységbe. A műsor c