Ugrás a fő tartalomra

Geodéta és bank.

Nem telt tétlenül az idő. Feri több bankot is meglátogatott, valamelyiket többízben is, hogy mindent véglegesíteni tudjunk, és lássuk a terveink építészetileg és gazdaságilag is működnek a gyakorlatban. 

Úgy tűnik a bank, az Unicredit lesz. Az építkezés költségének 30%-át kérik önerőben, ha ez felhasználásra került, akkor folyósítják egy összegben, ha minden igaz, a CSOK 10 milliót, és ehhez vesszük fel még a hiányzó összegünket hitelként. Végül, esetleg közben, visszaigényeljük az áfát.

A tervezővel is véglegesítettünk, de közben, hogy biztos legyen az új épület elhelyezése, földmérőkkel megmérettük az épületek egymáshoz és a telekhatárhoz, illetve a valós kerítésekhez való viszonyát, valamint a telek lejtését is. Ez 40 000 Ft volt. Itt csupa olyan dolog került papírra, amit tudtunk, csak nem sejtettünk. Vagyis a valós telekhatárok és a jelenlegi kerítések nem esnek egybe, de legalább következetesen, mondhatni az egész utcában tolódnak egyirányba. A ház sem a kerítéssel sem a góréval nem áll párhuzamosan, de legalább a telek vízszintesnek tekinthető. Ezen információk birtokában már elkezdődhet a tervezés újabb szakasza a statikussal és a költségtervezővel karöltve. És várjuk, vajon az eddigi tervezői munka, mit kóstál.
Megjegyzések

 1. De jo,h.irsz az árakról, mert igy lehet osszehasonlitgatni :)
  Nekunk a tervezés (korrekt,szamlakepes nyugdijas építész,aki minden igenyunket figyelembe vette, sokszor kijött, minden kérdésünkre válaszolt stb.) 197 ezer Ft volt ugy,h.az engedelyeztetes részét is o intézte es ez az árban benne volt.
  Remelem jol alakulnak a dolgok es minden siman menni fog!Kitartást es sok erőt hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Era, tényleg jó hasonlítgatni. :) Nálunk ez valamivel több lesz, mert tervezőtársakat is bevonunk, statikust, energetikust, költségvetéstervezőt. Egyelőre a vázlattervekért fizetjük majd az első részletet, ha kiszámolja és elküldi a számlát a tervező.

  VálaszTörlés
 3. Óh egy geodéziai felmérés mindig meglepő eredménnyel jár. :) Nálunk a minap egy telekmegosztás miatt mérték fel a környéket, kiderült a kerítés a mostani utca középvonalán lenne. A lelkes geodéták ott is hagytak egy jókora, rózsaszínre fújt jelölőkarót hátha fennakad rajta valaki.
  Ilyenkor azért a térképet illene a tájhoz igazítani. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

20. - 21. nap: Tetőtér falazása és zsaluzása

8. - 9. nap: Falazás

Ami eddig történt:
Volt pár kör a bankkal, mert változtak a jogszabályok és azok fényében a tervek nem alkalmasak a CSOK-hoz. Szerencsére az ügyintézőnknek a korábbi jogszabályokra és a benyújtás időpontjára hivatkozva sikerült számunkra kedvező állásfoglalást kipréselni a minisztériumból, így folytatódhatnak tovább a munkák és jövő héten mehetünk szerződést aláírni. Csak néhány papírt kellett újra benyújtani, mert időközben lejártak, és a hitel összege sem lesz akkora, amekkorára mi számítottunk, de bízunk benne , hogy így is sikerül befejeznünk  az építkezést. Két hetet vártunk a tégláinkra és áthidalóinkra, amiket a gyártótól hozott két kamion. Az egyik még múlt hét péntekén, a másik e hét hétfőjén érkezett meg. A hőszigetelő habarcs valahogy elfelejtődött, de szerdára az is beért, így pénteken elkezdték a falazást. Munka után hazaérkezvén Feri lecsekkolta a haladást, majd a habarcsot, amiről kiderült, hogy nem is az, amit megrendeltünk és kifizettünk, de legalább felhasználtak bel…