Ugrás a fő tartalomra

Geodéta és bank.

Nem telt tétlenül az idő. Feri több bankot is meglátogatott, valamelyiket többízben is, hogy mindent véglegesíteni tudjunk, és lássuk a terveink építészetileg és gazdaságilag is működnek a gyakorlatban. 

Úgy tűnik a bank, az Unicredit lesz. Az építkezés költségének 30%-át kérik önerőben, ha ez felhasználásra került, akkor folyósítják egy összegben, ha minden igaz, a CSOK 10 milliót, és ehhez vesszük fel még a hiányzó összegünket hitelként. Végül, esetleg közben, visszaigényeljük az áfát.

A tervezővel is véglegesítettünk, de közben, hogy biztos legyen az új épület elhelyezése, földmérőkkel megmérettük az épületek egymáshoz és a telekhatárhoz, illetve a valós kerítésekhez való viszonyát, valamint a telek lejtését is. Ez 40 000 Ft volt. Itt csupa olyan dolog került papírra, amit tudtunk, csak nem sejtettünk. Vagyis a valós telekhatárok és a jelenlegi kerítések nem esnek egybe, de legalább következetesen, mondhatni az egész utcában tolódnak egyirányba. A ház sem a kerítéssel sem a góréval nem áll párhuzamosan, de legalább a telek vízszintesnek tekinthető. Ezen információk birtokában már elkezdődhet a tervezés újabb szakasza a statikussal és a költségtervezővel karöltve. És várjuk, vajon az eddigi tervezői munka, mit kóstál.
Megjegyzések

 1. De jo,h.irsz az árakról, mert igy lehet osszehasonlitgatni :)
  Nekunk a tervezés (korrekt,szamlakepes nyugdijas építész,aki minden igenyunket figyelembe vette, sokszor kijött, minden kérdésünkre válaszolt stb.) 197 ezer Ft volt ugy,h.az engedelyeztetes részét is o intézte es ez az árban benne volt.
  Remelem jol alakulnak a dolgok es minden siman menni fog!Kitartást es sok erőt hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Era, tényleg jó hasonlítgatni. :) Nálunk ez valamivel több lesz, mert tervezőtársakat is bevonunk, statikust, energetikust, költségvetéstervezőt. Egyelőre a vázlattervekért fizetjük majd az első részletet, ha kiszámolja és elküldi a számlát a tervező.

  VálaszTörlés
 3. Óh egy geodéziai felmérés mindig meglepő eredménnyel jár. :) Nálunk a minap egy telekmegosztás miatt mérték fel a környéket, kiderült a kerítés a mostani utca középvonalán lenne. A lelkes geodéták ott is hagytak egy jókora, rózsaszínre fújt jelölőkarót hátha fennakad rajta valaki.
  Ilyenkor azért a térképet illene a tájhoz igazítani. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .