Ugrás a fő tartalomra

Geodéta és bank.

Nem telt tétlenül az idő. Feri több bankot is meglátogatott, valamelyiket többízben is, hogy mindent véglegesíteni tudjunk, és lássuk a terveink építészetileg és gazdaságilag is működnek a gyakorlatban. 

Úgy tűnik a bank, az Unicredit lesz. Az építkezés költségének 30%-át kérik önerőben, ha ez felhasználásra került, akkor folyósítják egy összegben, ha minden igaz, a CSOK 10 milliót, és ehhez vesszük fel még a hiányzó összegünket hitelként. Végül, esetleg közben, visszaigényeljük az áfát.

A tervezővel is véglegesítettünk, de közben, hogy biztos legyen az új épület elhelyezése, földmérőkkel megmérettük az épületek egymáshoz és a telekhatárhoz, illetve a valós kerítésekhez való viszonyát, valamint a telek lejtését is. Ez 40 000 Ft volt. Itt csupa olyan dolog került papírra, amit tudtunk, csak nem sejtettünk. Vagyis a valós telekhatárok és a jelenlegi kerítések nem esnek egybe, de legalább következetesen, mondhatni az egész utcában tolódnak egyirányba. A ház sem a kerítéssel sem a góréval nem áll párhuzamosan, de legalább a telek vízszintesnek tekinthető. Ezen információk birtokában már elkezdődhet a tervezés újabb szakasza a statikussal és a költségtervezővel karöltve. És várjuk, vajon az eddigi tervezői munka, mit kóstál.
Megjegyzések

 1. De jo,h.irsz az árakról, mert igy lehet osszehasonlitgatni :)
  Nekunk a tervezés (korrekt,szamlakepes nyugdijas építész,aki minden igenyunket figyelembe vette, sokszor kijött, minden kérdésünkre válaszolt stb.) 197 ezer Ft volt ugy,h.az engedelyeztetes részét is o intézte es ez az árban benne volt.
  Remelem jol alakulnak a dolgok es minden siman menni fog!Kitartást es sok erőt hozzá!

  VálaszTörlés
 2. Era, tényleg jó hasonlítgatni. :) Nálunk ez valamivel több lesz, mert tervezőtársakat is bevonunk, statikust, energetikust, költségvetéstervezőt. Egyelőre a vázlattervekért fizetjük majd az első részletet, ha kiszámolja és elküldi a számlát a tervező.

  VálaszTörlés
 3. Óh egy geodéziai felmérés mindig meglepő eredménnyel jár. :) Nálunk a minap egy telekmegosztás miatt mérték fel a környéket, kiderült a kerítés a mostani utca középvonalán lenne. A lelkes geodéták ott is hagytak egy jókora, rózsaszínre fújt jelölőkarót hátha fennakad rajta valaki.
  Ilyenkor azért a térképet illene a tájhoz igazítani. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…

Már van egy oromfalunk!

A leendő szobánk ablakával és a földszint padlójától tetőig tartó ebédlő ablakkal.
A focipályáról is látszik.
(Előtérben az új kertkapu.)Már van egy (örömfalunk) oromfalunk!