Ugrás a fő tartalomra

Az árnyékolásról

Fa nyílászárókban gondolkodunk, háromrétegű üvegezéssel és nem szerettük volna drága és a nyílászárót teljesen eltakaró megoldásokat, így a ház mellé épített pergolával próbáljuk megoldani az árnyékolást. 
Újabb rajzokat kaptunk, most azzal kapcsolatban, hogy az árnyékoló pontosan mit is jelentene a különböző évszakokban. 
Nyár
(Július 15. 11 óra)

Tavasz, ősz
(Március 15. 11 óra)
(Október 15. 11 óra)Megjegyzések

 1. Igen, ez egy rendkívül hasznos megoldás! Amenynire egyszerű geometriai, tájolási dolog annyira nem értettem soha, hogy ez miért is nem alapvető a legtöbb háznál? Szerencsére nekünk ez a fák jóvoltából működik, ami ugyan picit más "megoldás" de működik.

  VálaszTörlés
 2. Nyözö, remélem legalább olyan jól fog működni, ahogy a természetes módszer is beválik nálatok, különben kinyúlunk a melegtől.

  VálaszTörlés
 3. A geometria meg a csillagászati földrajz elég egzakt todomány. A fák lombja azért ennyire nem az, így minden okod megvan a módszer működésére. :) (Ma reggel azért nem nyúltam ki a melegtől mitagadás...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hi-hi. Én már lekapcsoltam a fűtést az első napsugarak felbukkanása után és ez így is marad legalább délután három óráig. Ilyen szempontból remek a házunk, telkünk tájolása, még ebben a korszerűtlen, szigeteletlen, régi nyílászárós háznál is ki lehet kapcsolni ősszel a fűtést napközben. Pedig két kis móki pörög itthon, szóval meleg kell legyen. :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

20. - 21. nap: Tetőtér falazása és zsaluzása

8. - 9. nap: Falazás

Ami eddig történt:
Volt pár kör a bankkal, mert változtak a jogszabályok és azok fényében a tervek nem alkalmasak a CSOK-hoz. Szerencsére az ügyintézőnknek a korábbi jogszabályokra és a benyújtás időpontjára hivatkozva sikerült számunkra kedvező állásfoglalást kipréselni a minisztériumból, így folytatódhatnak tovább a munkák és jövő héten mehetünk szerződést aláírni. Csak néhány papírt kellett újra benyújtani, mert időközben lejártak, és a hitel összege sem lesz akkora, amekkorára mi számítottunk, de bízunk benne , hogy így is sikerül befejeznünk  az építkezést. Két hetet vártunk a tégláinkra és áthidalóinkra, amiket a gyártótól hozott két kamion. Az egyik még múlt hét péntekén, a másik e hét hétfőjén érkezett meg. A hőszigetelő habarcs valahogy elfelejtődött, de szerdára az is beért, így pénteken elkezdték a falazást. Munka után hazaérkezvén Feri lecsekkolta a haladást, majd a habarcsot, amiről kiderült, hogy nem is az, amit megrendeltünk és kifizettünk, de legalább felhasználtak bel…