Ugrás a fő tartalomra

4. nap: Betonozás

 21,5 köbméter betont nyelt be az árok.

A teherautók hatalmasok, mint a házunk.

Már motorpályának is jó lenne, boxutcával, meg minden.

Innen fogok a konyhából kiszökni a kertbe.

Megjegyzések

 1. Meli jó nagy lesz az életteretek, de jó!))
  Mindig nagyon várom, hogy hogyan álltok, és szurkolok, hogy minden rendben, gördülékenyen menjen!
  A vezetői jogsi megszerzéséért gratulálok!! Sok sikeres vezetési évtizedeket kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Andrea, köszönjük a szurkolást, jól esik. Az alapterület kb 60 nm lesz, ennyi kellett, úgy éreztük ez a minimum, amire szükségünk van, aztán meglátjuk, mit mond a tapasztalat róla. Tudósítok mindenről.
   A jogsi tényleg nagyon kellett, de ahogy a vizsgabiztos is mondta, nem vagyok egy Schumacher.:)

   Törlés
 2. Meli azt gondoltam - látva a fotó alapján - hogy legalább 100 m2, olyan nagynak látszik, de mindegy is mennyi m2, mert egy ilyen szép nagycsaládnak kell is. Mikorra igérik - és szerintetek mikor lesz a valóságos - a befejezést?
  Na majd bejárást végzek ezen a szép új részeteken is...)))DDDD Majd a sok vezetéssel megszerzed a gyakorlatot is, a vizsgabiztos sem Schumacherként kezdte az tuti, csak mindig nagyra vannak az "évezredek" óta megszerzett tudásukkal, tapasztalatukkal...)))DDDD

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A végére értünk

Nem teljesen, de a nagyjának mindenképpen. Még hiányoznak a lámpák, a bútorok, a sötétítők, de a szakik munkája befejeződött. Mostmár akár a lakhatási engedélyt is megcélozhatnánk, itt lenne az ideje. Később még jöhet némi csinosítás, színezés, faburkolat, esetleg egy kazán, amiből nem csöpög a víz, amikor esik az eső, de így legalább még egy kicsit élvezhetjük az építkezés örömeit. Tényleg. 
Szóval, egyetlen hét leforgása alatt lett térkövünk és árnyékolónk is. Utóbbit ma fejeztük be Ferivel, a lazúrozás még folyamatban. 
Térkő előtt. 
Térkő után. 
Árnyékolóval.
Árnyékoló Goldival és dilemmával.
Még nem az utolsó simítások.
Hamarosan kész, jövő hétre várjuk a bádogost.
Mutatom innen is. 
Nagyon mutatós, de csak jövőre derül ki, hogy mennyit is árnyékol.

Közben a régi házban is szétvertük a hálószobákat. Kettőt előre megfontolt szándékkal, egy pedig ráadásnak sikerült. Katinak készítettük el lányszobának azt a szobát, amiben mi aludtunk, a parkettáját felújíttattuk, kifestettük, már …

23.-24. nap: Húzottkarú lépcső zsaluzása

Eleinte nem értettük, miért jajong az ács, és sajnálja a faanyagot, hogy ez már csak bográcsozáshoz lesz jó. Most már látjuk, 9-4  cm széles miszlikbe aprították, de az eredményt elnézve cseppet sem bánjuk, Feri pedig tervezgeti a menüt a bográcsba.

Már most jól néz ki, pedig ez még csak az aljának a zsaluja.
Helyileg a konyha mellett található.
Alatta-mellette tároló helység. Az oszlopon túl WC, kézmosó.
A mókik már beépítették a bújócskába.
Minden egyben.Bank megkapta az áhított papírost, de még nem utaltak.

A galéria és a hálószoba padlója

Szombaton elkészült végre a tetőtéri helységek padlója is, viszlát fehér, cementporos aprótalp-lenyomatok! Nagyon élvezzük. Matyesz úszni jár fel. Csak lefekszik és ide-oda gurul, kalimpál.

Galéria a lépcső felől nézve.
Galéria az ablaktól nézve.
A hálószoba.
Szintén.
Jelenleg a villanyszerelés folyik még, kültéri világítás, meg egy kis ez és egy kis az, a fürdőszobában a felvert csempének és az elcseszett küszöbnek a javítása, az alsó szintnek pedig a szegőlécezése lesz meg a héten.  Részünkről még tart a konyhaköltöztetés, fúrtunk lyukat a páraelszívónak, fúrjuk fel a felső szekrényeket. Közben a volt ebédlőt elkezdtem kifesteni, az lesz az ideiglenes hálószobánk, a jelenlegiből pedig Kaci lányszobája lesz, már nagyon várja. Kiválasztotta hozzá a  festéket és holnap megvesszük az íróasztalát is. Remélhetőleg a hét végére beköltözhet, ha jól haladunk a festéssel és pakolással.