Ugrás a fő tartalomra

A májusi eső

Mit ne mondjak, van érzékünk az időpontok választásához. Eddig nyikorogtam, hogy nem esik, és ez a mostani is nagyon kellett egyébként, de kerti medence és tó nem volt a tervben. Így a betonozás elmaradt.

Végül egész nap esett, dörgött, villámlott. Nehéz volt hozzászokni. Valahányszor mennydörgést hallottam, felkaptam a fejem, hogy jaj elfelejtettem és rohantam a bejárati ajtóhoz cipőt húzni, hogy én is kivigyem a kukát. Ez délutánra sem múlt el nálam, úgyhogy most már biztos, kukakivitelitis-ben szenvedek.
Remélhetőleg a következő viharig kigyógyulok belőle.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

20. - 21. nap: Tetőtér falazása és zsaluzása

8. - 9. nap: Falazás

Ami eddig történt:
Volt pár kör a bankkal, mert változtak a jogszabályok és azok fényében a tervek nem alkalmasak a CSOK-hoz. Szerencsére az ügyintézőnknek a korábbi jogszabályokra és a benyújtás időpontjára hivatkozva sikerült számunkra kedvező állásfoglalást kipréselni a minisztériumból, így folytatódhatnak tovább a munkák és jövő héten mehetünk szerződést aláírni. Csak néhány papírt kellett újra benyújtani, mert időközben lejártak, és a hitel összege sem lesz akkora, amekkorára mi számítottunk, de bízunk benne , hogy így is sikerül befejeznünk  az építkezést. Két hetet vártunk a tégláinkra és áthidalóinkra, amiket a gyártótól hozott két kamion. Az egyik még múlt hét péntekén, a másik e hét hétfőjén érkezett meg. A hőszigetelő habarcs valahogy elfelejtődött, de szerdára az is beért, így pénteken elkezdték a falazást. Munka után hazaérkezvén Feri lecsekkolta a haladást, majd a habarcsot, amiről kiderült, hogy nem is az, amit megrendeltünk és kifizettünk, de legalább felhasználtak bel…