Ugrás a fő tartalomra

Esténként Legozunk

Végül nemcsak hogy döntöttünk konyhasziget ügyben, de sort ejtettünk az első IKEA zarándoklatra, így a megjavított mosogatógép mellé lassan beállnak a konyhaszekrények is. A pult pedig augusztusban érkezik méretre gyártottan. Közben pedig szeretettel várjuk vagy az ácsot, vagy a kőművest, vagy a bádogost, vagy a villanyszerelőt, vagy a víz- és gázfűtés szerelőket. Mert egyiknek sem sürgős ide érnie.

Megjegyzések

 1. Meli örömmel olvasom, hogy szépen alakul a konyhai részetek is, látom Feri szorgalmasan állítja össze, a gyerekek milyen jól elvannak a fotelekben és a kanapén, már egész otthonos a nappali részetek, azzal a csodálatos nagy ablakkal. Amikor befejeződik az új rész, akkor nekiálltok a régi házrész felújításán is?

  Csodaszép a goré előtti virágos rész is, valamint a kertetek is megint virágözönben van. Képzeld nekem megint eltüntek - most már másodszor - a verbénák, most már másodszor kaptam tőletek, és nálam ahelyett, hogy szaporodnának, fogják magukat és felszívódnak.

  Szegény kiscicámat másodszor is - tegnap - ívartalanítani kellett, mert elkezdett tűzelni, műtét közben derült ki, hogy tele volt ráadásul cisztával, megtalálta ez a doki a bentmaradt részt ami a tűzelést okozta, most lábadozik....(((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Andrea, remélem a cicus jól van, és hogy élvezitek a nyarat, még ha idén angliai típusúra sikerült.
   Szeretnénk a régi részt is felújítani, idén a tető kap új cserépborítást, mert már több, mint fél évszázados a jelenlegi. Aztán apránként újítgatnánk, de még nem tudjuk eldönteni, hogy hogyan. A mostani felállással, vagy átépítéssel négy szobát kialakítani a háromból. Ez utóbbi teljesen új villany, fűtés, padló, mennyezet átalakítást igényel, így sok fejtörést okoz. Amíg ezen nem jutunk dűlőre, addig sem nyílászárókat nem tudunk cserélni, sem szigetelni . Szóval hosszú a tervek listája itt is.;)
   Szép napokat, üdv a többieknek.

   Törlés
 2. Meli!

  Nagyon szépen alakultok! Megkérdezhetem, hogy a konyhabútort az Ikeából vettétek? Mennyire bonyolult az egész folyamat? Én már megterveztem a miénket az ikeás konyhatervezővel, és az érdekelne, hogy ilyenkor hogy megy a dolog tovább: bementetek és a boltban nektek kellett összeszedni mindent, vagy valaki segített, előre összerakták a cuccot? Ki szereli össze? Hogy él a garancia? - nem csak úgy, ha ők szerelik? Bocsánat a sok kérdésért, gondolom ezer a dolgotok, de ha lesz egy kis időd, nagyon örülnék, ha megosztanád a tapasztalataitokat! Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Újabban nem kapok emilt, a hozzászólásokról, úgyhogy bocsánat, hogy csak most válaszolok. A konyha Ikeás, én is megterveztem a programmal, kinyomtattam a bevásárlólistát is, de végül egyikre sem volt szükség.
   A konyharészlegen sorszámot kellett húznunk egy munkatárshoz, tisztára, mint egy bankban, kivetítővel követheted, hogy hányan vannak még előtted. Ott mutattam egy helyben készített rajzot, a hölgy a programmal újra mindent megrajzolt, amikor minden megvolt, az utolsó fogantyúig, akkor kaptunk egy raktárlistát és az önkiszolgáló raktárban összeszedegettük az elemeket a sor és polcszám szerint. Minden egyszerű, jól szervezett és érthető is, de elég időigényes. Nem baj, egy ebéd is belefért, a helyi étteremben, ahol finom az étel. Voltak olyan termékek, fürdőszobaszekrény, mosogató, meg nem tudom, még mi, amiért egy külső raktárba kellett elautózni, de ez Budaőrsön volt, lehet Soroksáron minden helyben van.
   Garancia mindenhogy van, nem volt bonyolult az összeszerelés, sőt igazán élvezetes, mondhatni addiktív, már keressük is, mi legyen a következő szerzeményünk.:)
   Már csak a méretre készült pultra várunk, amit ott akkor megrendeltünk, ha elkészült, ingyen kiszállítják, pedig az ország másik végében vagyunk.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ma tegnap és tegnapelőtt az aljzatbeton készült

Vagyis egy csomó dolog történt azóta, hogy utoljára idekerültem. A nyílászárók beszerelése után megérkezett a kőműves és leégette a kátránypapírt, vízszigetelte a szerelőbetont és körben a ház lábazatát. Ezek után két hetet vártunk a vizes fiúkra, akik befejezték a szennyvíz és vízcsövek beszerelését. Szorosan nyomukban topogott a villanyszerelő, aki újabb száz métert csövet fektetett, most a ház padlójára. Mikor elkészült, két ünnep között megjelent a kőműves, hogy előkészítse a fűtéscsövekhez a terepet. Hungarocellel hőszigetelte a padlót, majd hőtükör fóliával betakargatta azt. Tetejére vasháló került. Január negyedikén pedig a vizes fiúk letekergettek többszáz méter fűtéscsövet a házban, amiről sajnos kép nem készült, mert szinte csak sötétben láttuk, és ha minden jól megy, akkor már nem is fogjuk. Január ötödikén Feri felgyújtotta az új házat. Szerencsére csak a kartondobozok kaptak lángra a kályha mellett. A vizesek és a kőművesek nagyon röhögtek. Én kicsit sem, de leírom ide,…

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .
Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…