Ugrás a fő tartalomra

Egytonnás csomag

Tegnap csomagot hozott a postás. Egytonnásat. A kéményünket. Ez újabb alkalmat adott arra, hogy próbára tegyük nyeszlett izmainkat. Végül vihogva, penetráns trágyaszaggal kísérve talicskáztuk be egyesével az építőelemeket a leendő konyhába.


Bajusz a munka könnyebbik végén kezdte.

Levezetésképp felfúrtuk a felső konyhaszekrényeket, a gyerekszobában hat polcot és a család egyetlen hercegnőjének a baldachinját.


További hírek:
Megrendeltük a cserepet és a fát a tetőhöz. Az egyik kőműves combig begipszelve fekszik -szegény-, a fafűrészáru hiánycikk a környékünkön. Hát ennyi.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…

Már van egy oromfalunk!

A leendő szobánk ablakával és a földszint padlójától tetőig tartó ebédlő ablakkal.
A focipályáról is látszik.
(Előtérben az új kertkapu.)Már van egy (örömfalunk) oromfalunk!