Ugrás a fő tartalomra

Egytonnás csomag

Tegnap csomagot hozott a postás. Egytonnásat. A kéményünket. Ez újabb alkalmat adott arra, hogy próbára tegyük nyeszlett izmainkat. Végül vihogva, penetráns trágyaszaggal kísérve talicskáztuk be egyesével az építőelemeket a leendő konyhába.


Bajusz a munka könnyebbik végén kezdte.

Levezetésképp felfúrtuk a felső konyhaszekrényeket, a gyerekszobában hat polcot és a család egyetlen hercegnőjének a baldachinját.


További hírek:
Megrendeltük a cserepet és a fát a tetőhöz. Az egyik kőműves combig begipszelve fekszik -szegény-, a fafűrészáru hiánycikk a környékünkön. Hát ennyi.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

20. - 21. nap: Tetőtér falazása és zsaluzása

8. - 9. nap: Falazás

Ami eddig történt:
Volt pár kör a bankkal, mert változtak a jogszabályok és azok fényében a tervek nem alkalmasak a CSOK-hoz. Szerencsére az ügyintézőnknek a korábbi jogszabályokra és a benyújtás időpontjára hivatkozva sikerült számunkra kedvező állásfoglalást kipréselni a minisztériumból, így folytatódhatnak tovább a munkák és jövő héten mehetünk szerződést aláírni. Csak néhány papírt kellett újra benyújtani, mert időközben lejártak, és a hitel összege sem lesz akkora, amekkorára mi számítottunk, de bízunk benne , hogy így is sikerül befejeznünk  az építkezést. Két hetet vártunk a tégláinkra és áthidalóinkra, amiket a gyártótól hozott két kamion. Az egyik még múlt hét péntekén, a másik e hét hétfőjén érkezett meg. A hőszigetelő habarcs valahogy elfelejtődött, de szerdára az is beért, így pénteken elkezdték a falazást. Munka után hazaérkezvén Feri lecsekkolta a haladást, majd a habarcsot, amiről kiderült, hogy nem is az, amit megrendeltünk és kifizettünk, de legalább felhasználtak bel…