Ugrás a fő tartalomra

Már van egy oromfalunk!


A leendő szobánk ablakával és a földszint padlójától tetőig tartó ebédlő ablakkal.

A focipályáról is látszik.
(Előtérben az új kertkapu.)
Már van egy (örömfalunk) oromfalunk!


Megjegyzések

 1. Hajrá, így tovább!
  Mi is elgondolkodtunk az új ház építésen (annak ellenére, hogy megvannak a tervek a bővítéshez), de nem merünk belevágni a csokos útvesztőbe. Ügyesek vagytok, hogy már itt tartotok! Talán jövőre nekiugrunk mi is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát új ház építésekor talán nem is olyan bonyolult a dolog, a régivel összehozni, úgy hogy ne bővítésnek számítson, az a nehezebb. Társasházzá fogunk majd a végén alakulni, külön mérőórákkal meg minden. Tényleg!

   Drukkolok, hogy úgy alakuljon nektek, ahogy szeretnétek, és hogy ti is ilyen sok segítőkész, rendes emberrel kerüljetek kapcsolatba az ügy kapcsán, mint mi.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A befutó

Dióhéjban az elmúlt hónapról.

Nem írtam, mert olyan jól mulatok kint a mókimentes időmben, hogy hat ökörrel sem lehetne a gép elé vontatni, de most erőt vettem magamon, mert lassan annyi az elmaradásom, hogy képtelen leszek bepótolni. Most is csak nagy vonalakban vázolom, mert sok dolog a múlt homályába vész, de a képek azért megmaradtak. Szóval lettek oromfalaink és kéményünk is. Ami ezután következett az a várakozás volt a kamionra, ami Lentiből,  a gyárból hozta a cserepünket. Előtte jöttek az ácsok, fóliáztak léceztek, majd feldobálták a cserepet. Ez két napjukba került, a kamion hetekbe. Cserepezéskor derült ki, hogy kevés szélcserepet rendeltek, így annak beszerzése újabb heteket igényelt, és csak egy hete készült el a teljes cserépfedése a háznak.
Cserepezéshez előkészítve.

Hurrá! Megérkezett a cserép!
Szélcserepek nélkül, a kutyafáját!
Szélcserepekkel. 
Tetőkiugró szigetelésre kész.
Közben néha megjelentek a kőművesek, főleg szombatonként, mert hétköznap más megrendelőnél dolgoznak. Néhány hétvége alatt s…

És tényleg megcsinálták

Reggel nyolctól este nyolcig minden nyílászáró a helyére került. Nem varázsütésre, hanem rengeteg matekolással, cipekedéssel, néhol mókolással és bontással, de leginkább szünet nélküli munkával és még az esti hangulatvilágításban is jó kedéllyel. Öröm volt nézni őket és velük lenni, de máig csodálkozom, hogy nem fagytak le legalább a lábujjaik az egész napos hidegben. Este, mire elkészültek, váltig állították, hogy már sokkal jobb a klíma, mint mikor elkezdték. Biztos csak a refi miatt. 
Az eb azóta sem érti mi történt és ugatja az ajtókat, amik nem engedik, hogy bekukucskáljon, majd bekopogtasson hozzánk a régi üvegajtón .